הגוף שלנו עובד נורא קשה לתקשר איתנו. הוא גורם לנו להרגיש צמאים כשחסר לנו נוזלים, רעבים כשאנחנו צריכים עוד אנרגיה, ועייפים כשאנחנו צריכים לישון. ככה אנחנו יודעים תמיד מה בדיוק אנחנו צריכים כדי להיות בריאים ושמחים.
עכשיו ברצינות….
תכל'ס, למה זה לא עובד ככה?
זה נשמע כל לך הגיוני. למה שהגוף שלנו יגרום לנו לרצות דברים שלא בריאים לנו? כמו סוכר למשל.
אז זהו, שזה לא בדיוק מה שהוא מנסה לעשות. הבעיה היא שרובינו לא קיבלנו שום חינוך לגבי איך לתקשר עם הגוף, או להבין את המסרים שלנו. אפילו לא לימדו אותנו שיש דבר כזה שצריך ללמוד.
וזה די מוזר עם חושבים על זה. אנחנו לא מצפים להבין אדם שיש לו מוח בדיוק כמו המוח שלנו כשהוא מדבר איתנו שפה זרה, אז למה שנצפה להבין כל מסר של גוף עשוי בשר שמנסה לתקשר עם המודעות שלנו דרך שליחת אותות חשמליים למוח ושיחרור הורמונים שבנויים מחלקי חלבון.
אוקיי, מעניין, אבל איך זה קשור לכותרת של הפוסט הזה?
כשסיפרתי לחברה שהפסקתי לאכול סוכר, (חוץ מאירועיים חברתיים), היא מיד שאלה איך עשיתי את זה. היא רצתה לדעת איך התגברתי על המשיכה לסוכר, כי זה הבעיה העיקרית שלה. אמרתי שלא התגברתי על המשיכה, אלא טיפלתי בגורמים למשיכה לסוכר.
הדרך הכי טובה להיפטר מהחשק למתוק, זה לדאוג שיש לגוף ולנפש את מה שהם צריכים
במהלך 32 השנים האחרונות כנראה שפחות או יותר הצלחתי להבין מה הם הצרכים שהגוף שלי מנסה לבטא בתחושה שהמוח שלי מפרש כחשק למתוק. והאמת שאין יותר מדי צרכים כאלה.
- חוסר שינה
- לחץ נפשי
- חוסר חלבון
אם אני לא בהתמודדות עם אף אחד מהבעיות הנ"ל אין לי משיכה יתרה למאכלים מתוקים.
חוסר שינה
כשהגוף והמוח נמצאים במצב של חוסר שינה, הם מחפשים מקורות אחרים של אנרגיה כדי להמשיך לתפקד. אחת מהרבה, הרבה, הרבה סיבות שהכרחי לישון שבע עד תשע שעות בלילה כדי לשמור על משקל גוף בריא.
לחץ נפשי
חודשיים אחרי שאמא שלי נפטרה סיפרתי למדקר שלי שעדיין אכלתי שוקולד לפחות 3 פעמים ביום. הוא אמר "זה בסדר, כרגע את צריכה את זה, אחרת לא היית עושה את זה." אחרי שבועיים אמרתי לו שכבר לא אכלתי סוכר בכלל למשך שבוע והוא אמר לי "זה בסדר, אז את כבר לא צריכה את זה."
הקשר בין סוכר ללחץ אינו מקרי. הרפואה הסינית מקשרת בין כל רגש לטעם מסויים באוכל, ולהפך. מתוק הוא הטעם שמרגיע דאגה ומחשבות יתר. (הבעיה היא שמדובר במתוק טבעי יותר, כמו פרי או בטטה. כשאוכלים יותר מדי סוכר לבן זה דווקא יכול לעורר דאגה ומחשבות לא רגועות, אבל לוקח זמן לגוף ללמוד את זה.)
חוסר חלבון
כל חיי, כשהיה חסר לי משהו בתזונה היומיומית, הייתי מרגישה משיכה למאכלים מתוקים. לקח לי די הרבה זמן להבין שאם אני מרגישה חשק למתוק שרק מוגבר על ידי אכילת דברים מתוקים, זה סימן שחסר לי חלבון. אני מלמדת את עצמי להבדיל בין המסרים שהגוף מנסה לשלוח לי כדי להבין מה באמת חסר לו, וזה שיפר פלאים את איכות החיים שלי.
מה אתכם?
כשאתם מרגישים משיכה למתוק, אתם יודעים מה הגוף מנסה להגיד לכם?
שלום! אני חוה מהלר, מטפלת ברפואה סינית: דיקור, צמחי מרפא סיניים, רפלקסולוגיה, עיסוי, טווינא וסוטיא ויועצת לאורח חיים בריא, תזונה ושינוי הרגלים. תוכלו למצוא אותי בקליניקה בבאר שבע או בשדרות, או חוקרת נושאים מעולם הבריאות ו/או המוטיבציה. אם תרצו לקרוא עוד שטויות על בריאות, חיים ותזונה אתם מוזמנים להירשם כאן כדי לקבל את הפוסט הבא למייל.